Tuesday, October 6, 2009

Tarinatiipiin idea

Marjut Komulainen kymenlaakson elokuvataiteen läänintaiteilija otti minuun yhteyttä keväällä 2009 ja kysyi olisimmeko Langinkosken lukiossa kiinnostuneita YLE:n Lönnrot 2017 projektista. Projektissa kerätään suomalaisten tarinoita tästä ajasta. Tarinan kertomisen ja kuvataiteen yhdistäminen alkoi mielessäni elää heti ja sovimme projektin alkavaksi syksyllä 2009.

Lukiomme äidinkielen opettaja Hannele Ambrusin oli myös kiinnostunut ja tuli mukaan projektiin lukion ilmaisutaidon ryhmän kanssa. Yhdessä ideoimme Langinkosken lukioon sopivaa nuorten tarinoiden keruumuotoa toteutettavaksi lukion toisen jakson aikana. Yhteistyöhön lähtivät mukaan myös Pihkoon alakoulun ensimmäinen luokka ja Vinkkiverkko-hanke.

Innoitus tarinatiipiiseen tuli YLE:n projektiin liittyvästä Tarinateltasta. Tiipiin koko ja muoto sopisivat koulujen projektiin paremmin, joten tiipiin suunnittelu ja materiaalin keruu saattoi alkaa.

Tässä blogissa seurataan projektin kulkua sanoin ja kuvin. Tarinat tarvitsevat tilan syntyäkseen ja tullakseen kuulluksi. Aloitamme luomalla tilan kuuntelulle.

1 comment:

  1. Niin, mekin ilmaisutaidon ryhmässä osallistumme omalla nuotiopiiritarinoinnillamme. Lisäksi virkkaamme yhteistä tatinamattoa t-paidoistamme. Kyllä sillä matolla onkin paljon sanottavaa...

    ReplyDelete